Μεταμόσχευση φρυδιών (FUE)

Η ελάχιστα επεμβατική φύση της τεχνικής FUE, που οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με την τεχνική strip, δεν απαιτείται η αφαίρεση λωρίδας δέρματος και η δημιουργία μόνιμης ουλής, καθιστά την τεχνική FUE τη θεραπεία εκλογής σε περιπτώσεις αποκατάστασης φρυδιών.

Πότε απαιτείται η μέθοδος FUE

Η μεταμόσχευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE μπορεί να απαιτηθεί σε περιπτώσεις συγγενούς έλλειψης φρυδιών, για την κάλυψη ουλών από ατυχήματα ή εγκαύματα, μετά από υπερβολική αραίωση των φρυδιών από αποτρίχωση ή χημικό peeling, μετά από αραίωση λόγω ηλικίας ή απλά για αισθητικούς λόγους για τη δημιουργία ενός πιο γεμάτου και νεανικού φρυδιού.

Πώς πραγματοποιείται η μεταμόσχευση φρυδιών με την τεχνική FUE

Για την μεταμόσχευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE χρησιμοποιούνται τριχοθυλάκια από το τριχωτό της κεφαλής, όπως και στην κλασσική μεταμόσχευση μαλλιών με FUE, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούνται εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου για τη λήψη πολύ λεπτών τριχοθυλακίων, κυρίως μονότριχων, ώστε να μοιάζουν στην εμφάνιση και στην υφή με τις φυσιολογικές τρίχες των φρυδιών.

Η χρήση της τεχνικής FUE επιτρέπει τη λήψη όσων τριχοθυλακίων απαιτούνται για την καλύτερη δυνατή μεταμόσχευση των φρυδιών που λείπουν με απλό, πρακτικά ανώδυνο τρόπο, χωρίς μόνιμα σημάδια ή ουλές. Η εμφάνιση των νέων τριχών αρχίζει σταδιακά μετά από μερικές εβδομάδες και το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται σε περίπου 12 μήνες.

Η αποκατάσταση φρυδιών με μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE, μπορεί να απαιτήσει 1-2 συνεδρίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι απολύτως ασφαλής και, εφόσον πραγματοποιείται από έμπειρο και εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό, μπορεί να οδηγήσει σε απόλυτα φυσικά και εξαιρετικά αποτελέσματα, επιτρέποντας την τοποθέτηση νέων, υγιών, μόνιμων τριχών με την ίδια φορά και γωνία φύτρωσης όπως και οι υπάρχουσες τρίχες των φρυδιών.

Ποιο είναι το κόστος αποκατάστασης φρυδιών με μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE

Το κόστος κάθε συνεδρίας μεταμόσχευσης φρυδιών εξαρτάται από το αν απαιτείται επέμβαση μόνο στο ένα ή και στα δύο φρύδια, καθώς και από το βαθμό αραίωσης των τριχών ο οποίος σε κάθε ασθενή είναι διαφορετικός. Ενδεικτικά, η τιμή κάθε συνεδρίας αποκατάστασης φρυδιών με μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE ξεκινά από 600 ευρώ για μικρές περιοχές όπως πχ. αποκατάσταση μικρής ουλής, έως 3500 ευρώ για ολική αποκατάσταση και των δύο φρυδιών.

Μεταμόσχευση φρυδιών

+Anastasios Vekris