Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220    Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562   Ρόδος: +30 22410 32700   Κύπρος: +357 25251040
Θεραπεία τριχόπτωσης με φιναστερίδη | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Θεραπεία τριχόπτωσης με φιναστερίδη

Η αγωγή με φιναστερίδη (Propecia®, Proscar®) χρησιμοποιείται με επιτυχία στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και ειδικότερα της ανδρογενετικής αλωπεκίας τα τελευταία 15 χρόνια. Eίναι μια φαρμακευτική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των αντιανδρογόνων και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Η φιναστερίδη δεν ενδείκνυται για τη θεραπεία της τριχόπτωσης σε γυναίκες και παιδιά.

Τρόπος δράσης της φιναστερίδης κατά της ανδρογενετικής αλωπεκίας

Αποτελέσματα θεραπείας τριχόπτωσης με φιναστερίδη

Ενδείξεις θεραπείας τριχόπτωσης με φιναστερίδη

Ανεπιθύμητες ενέργειες θεραπείας με φιναστερίδη

Δοσολογία και διάρκεια θεραπείας της τριχόπτωσης με φιναστερίδη

  Ενημερωθείτε και κλείστε ραντεβού στο +30 2106980451 
Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες

Φόρμα επικοινωνίας

 

Verification

 

Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπεία τριχόπτωσης με φιναστερίδη

 

Προκαλεί η φιναστερίδη ανικανότητα ή στειρότητα;

Όχι. Η φιναστερίδη είναι ένα φάρμακο που στις συνηθισμένες θεραπευτικές δόσεις γίνεται πολύ καλά ανεκτό και οι πιθανότητες να εμφανιστεί μείωση της libido ή στυτική δυσλειτουργία είναι πολύ μικρές σε ποσοστό (1-2%). Σε κάθε περίπτωση, αν εμφανιστεί κάποια σεξουαλική δυλειτουργία, η διακοπή του φαρμάκου οδηγεί και σε θεραπεία της δυσλειτουργίας.

Σχετίζεται η φιναστερίδη με την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη;

Όχι. Η φιναστερίδη, ως αντιανδρογόνο, μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα του PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο) στο αίμα. Για το λόγο αυτό, συνιστάται σε όλους τους άνδρες άνω των 50 ετών που χρησιμοποιούν φιναστερίδη, να ελέγχουν τον προστάτη τους μια φορά το χρόνο και να ενημερώνουν τον Ουρολόγο τους ότι βρίσκονται υπό αγωγή με φιναστερίδη.

Μπορεί η φιναστερίδη να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες;

Όχι. Κατηγορηματικά όχι. Αν και έχουν γίνει μελέτες με χορήγηση φιναστερίδης σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, η χρήση φιναστερίδης από νέες γυναίκες, αναπαραγωγικής ηλικίας, αντενδείκνυται αυστηρά.

Πόσο μόνιμα είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας με φιναστερίδη;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας της τριχόπτωσης με φιναστερίδη διαρκούν όσο διαρκεί και η θεραπεία. Σε περίπτωση διακοπής της θεραπείας, τα όποια αποτελέσματα αναστρέφονται μέσα σε 12 μήνες, όπως και με όλες τις φαρμακευτικές θεραπείες. Η μόνη μόνιμη θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.

Πρέπει να διακόψω τη θεραπεία με φιναστερίδη πριν από μια συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών;

Όχι. Η σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction), δεν απαιτεί διακοπή της θεραπείας με φιναστερίδη πριν την επέμβαση. Για την ακρίβεια, προτείνεται η θεραπεία με φιναστερίδη στα πλαίσια του μετεπεμβατικού πρωτοκόλλου, ειδικά στους νεότερους ασθενείς.

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

Αυτή τη φορά γιορτάζουμε στην Ρόδο! :) ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Newsletter