Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220    Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562
Διατροφή & Δίαιτα | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Διατροφή & Δίαιτα

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b11-new
Η υγιεινή διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό εναντίον όλων των χρόνιων παθήσεων, μέσω μηχανισμών μείωσης της φλεγμονής και ρυθμίζοντας την ορμονική δραστηριότητα. Ο όρος υγιεινή διατροφή αναφέρεται στην κατανάλωση τροφών τα οποία περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να είναι υγιές.

Η πλήρης διατροφική κάλυψη του οργανισμού με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση του κινδύνου για ανάπτυξη καρδιαγγειακών και άλλων παθήσεων, όπως κάποιες μορφές καρκίνου και Σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την καρδιά καθώς, βοηθά να διατηρηθούν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα, βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και εξασφαλίζει ένα υγιές σωματικό βάρος. Επίσης, εκτός από την συνεισφορά της σε θέματα υγείας μπορεί να συντελέσει θετικά και στην τόνωση της αυτοπεποίθησης του ατόμου καθώς και στη βελτίωση της εμφάνισής του.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η Μεσογειακή διατροφή η οποία είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, δημητριακά ολικής άλεσης, είναι ένα ισχυρό όπλο έναντι διαφόρων ασθενειών.

Πολύ σημαντική είναι η επίδραση της στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς και στη ρύθμιση του διαβήτη που είναι παράγοντας κινδύνου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο όρος Μεσογειακή διατροφή, δεν αναφέρεται μόνο στις τροφές που πρέπει να περιλαμβάνει το καθημερινό διαιτολόγιο ενός ατόμου, αλλά αφορά σε έναν εξολοκλήρου διαφορετικό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την σωστή διατροφή, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην υγεία και ευεξία του οργανισμού, διαδραματίζουν η σωματική δραστηριότητα και ο επαρκής ύπνος.

Το διαιτολογικό τμήμα της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, συλλογιζόμενο πάντα τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου, προσαρμόζει το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής και το εντάσσει στη ζωή του. Με μια ισορροπημένη και εξατομικευμένη δίαιτα μπορεί να εξασφαλιστεί μια ασφαλής απώλεια βάρους, χωρίς ταλαιπωρία και στέρηση. Επιπρόσθετα, ακολουθώντας τις συμβουλές της έμπειρης διαιτολόγου μας, η διατήρηση του απολεσθέντος σωματικού βάρους είναι δεδομένη.

Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες

 

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

Ο χρήστης Cosmetic Derma Medicine κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Advanced Hair Clinics. ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Οι 60 κριτές του θεσμού IMTJ αξ...

Newsletter