Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220   Γλυφάδα: + 30 210 8980444    Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562   Ρόδος: +30 22410 32700   Κύπρος: +357 25251040
Θεραπεία ακμής | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Θεραπεία ακμής

kliniki-dermatologia
 
 
Τα σπυράκια στο πρόσωπο από ακμή είναι το συνηθέστερο δερματολογικό πρόβλημα και η θεραπεία ακμής είναι η συνηθέστερη θεραπεία που καλούνται να δώσουν οι δερματολόγοι.

Σπυράκια ακμής μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπο, στήθος, πλάτη και γλουτούς. Για κάθε εντόπιση συνιστάται ειδική αντιμετώπιση.

Τοπική θεραπεία της ακμής

Συστηματική θεραπεία της ακμής

Άλλες ειδικές θεραπείες ακμής

 

Θεραπεία ακμής με τριαμσινολόνη μέσα στις βλάβες. Στις μεγάλες κύστεις με φλεγμονή μπορεί να γίνεται ένεση με μικρή ποσότητα διαλύματος τριαμσινολόνης, μετά την κένωση της κύστης από οποιοδήποτε υλικό περιέχεται σε αυτήν.

Θεραπεία κυστικής ακμής με χειρουργική εκτομή κύστεων. Δύσμορφες ουλές και επίμονες κύστεις, όταν πλέον δε φλεγμαίνουν μπορούν να εξαιρούνται.

Θεραπεία ακμής με Fractional laser CO2. Τα σπυράκια ακμής και οι δύσμορφες ουλές μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά με τη χρήση του fractional laser CO2, το οποίο δημιουργώντας κάποιους μικροτραυματισμούς στην επιδερμίδα διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη εκ νέου, επιτελώντας ουσιαστικά μια σημαντικού βαθμού ανάπλαση στην επιδερμίδα. Αποτελεί μια πρωτοποριακή και ασφαλή θεραπεία ακμής και ουλών ακμής.

Θεραπεία ακμής με Χημικό peeling. Τα σημάδια και τις δύσμορφες ουλές της ακμής μπορούν να βοηθήσουν τα χημικά peeling. Πρόκειται για μια θεραπεία που προκαλεί ένα ελεγχόμενο χημικό «έγκαυμα» με σκοπό την απολέπιση της επιδερμίδας, δηλαδή την αφαίρεση της εξωτερικής της στιβάδας. Στην ενεργό ακμή προτιμώνται τα χημικά peeling σαλικυλικού οξέος, λιποϋδροξυοξέος, αζελαικού οξέος, με πολύ καλά αποτελέσματα. Με αυτά τα σπυράκια μειώνονται άμεσα. Στις ουλές ακμής προτιμώνται βαθύτερα peeling όπως το τριχλωροοξικό οξύ.

Θεραπεία ακμής με βαθύ καθαρισμό προσώπου. Το σμήγμα της ακμής και τα σπυράκια του προσώπου μπορούν να ελαττωθούν σε σημαντικό βαθμό μετά από επιμελείς θεραπείες καθαρισμού του προσώπου από δερματολόγο, με τη βοήθεια ειδικού εργαλείου (φαγεσωροεξαγωγέας). Αποτελεί μέθοδο θεραπείας ακμής, αλλά και πρόληψής της.

Θεραπεία ακμής με αυτόλογη μεσοθεραπεία βλαστοκυττάρων PRP. To PRP έχει βρεθεί ότι πέρα από τις εντυπωσιακές επουλωτικές του ιδιότητες, έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες, μειώνοντας τα σπυράκια ακμής και επιδιορθώνοντας της βλάβες των ιστών. Το PRP εφαρμόζεται μόνο του ή σε συνδυασμό με το fractional laser (Total Plasmalift.)

Φωτοδυναμική θεραπεία ακμής (PDT). Πρόκειται για θεραπεία ενεργού ακμής με την επίδραση φωτός που εκπέμπεται από την λυχνία peterson. Αφού το δέρμα καθαριστεί σωστά, τοποθετείται πάνω στα ενεργά «σπυράκια» αμινολεβουλινικό οξύ. Κατόπιν εφαρμόζεται το φως μέσω της ειδικής λυχνίας και επιτελείται φωτοχημική αντίδραση που οδηγεί στην υποστροφή και θεραπεία των ενεργών βλαβών της ακμής. Απαιτούνται 2-4 συνεδρίες ανά 15 ημέρες.

  Ενημερωθείτε στο (+30) 2106980451 για το κόστος των θεραπειών ακμής, καθώς και για ειδικές τιμές που υπάρχουν σήμερα.

 

Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες

Φόρμα επικοινωνίας

 

Verification

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

Σε λίγα λεπτά στην ΕΡΤ1 η ιατρός της κλινικής μας Δρ. Konstantina Mamali, μιλάει για τους σπίλους και τι πρέπει να προσέχουμε..Συντονιστείτε! ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Newsletter